10 Redenen waarom ik over Konijntjes schrijf

1. Een langer verhaal schrijven

Ik ben er vaak met frisse moed aan begonnen. Dat denderende debuut. De ontbrekende parel aan het Nederlandstalige Literaire Firmament. Meestal strandden de pogingen om een boek of langer verhaal te schrijven na een bladzijde of vijf. Eén enkele keer ben ik tot pagina 40 gesukkeld. Daarom is mijn voornaamste doel voor Konijntjes in het Park de eindmeet halen. Rammelt het verhaal hier en daar? Is het geen stilistisch hoogtepunt der Nederlandse Letteren? Geen erg. Zolang er maar een begin en een einde is, met een fors middenstuk als het even kan.

2. Met publieke deadlines

Wat werkt er beter dan een publieke belofte? Elke week zet ik een nieuw stukje online. Tot het bittere einde.

3. Over konijntjes

Wij mensen vinden konijntjes lief en schattig, maar het zijn even barbaarse en lijfsbehoudende dieren als ratten of koeien.

4. In een stadspark

Ik heb die gedumpte konijntjes altijd fascinerend gevonden. Wie doet dat nu? Wat vinden de eenden ervan? Waarom heeft het stadsbestuur het over “een gebrek aan natuurlijke vijanden” als een stadspark per definitie onnatuurlijk is? En wat zegt dat over de stadsmens? Over de natuur?

5. Over Jonathan en Mathilde

De boerenzoon die naar de grote Stad trekt om verliefd te worden op de dochter van de Grote Baas. Ik heb bewust gekozen voor een simpel en klassiek verhaal. Het leek me de makkelijkste weg naar een slotscène. Nu denk ik er anders over.

6. Online

De boekenwereld zal net zoals de muziekindustrie een digitaliseringsrevolutie moeten overleven (een goede blog over dit topic is Eerste hulp bij Plaatopnamen). Misschien nog niet overmorgen, maar tijdens mijn leven zal het elektronische boek het papieren voor een groot deel vervangen. Daarom wilde ik experimenteren met een online verhaal (dat blijkt trouwens niet zo goed te werken, maar daarover later meer).

7. In korte stukjes

Omdat ik Konijntjes in het Park toch online zwier, volgen vorm en inhoud een beetje het medium. Elk stukje is tussen 200 en 500 woorden lang, waardoor sommige scènes over verschillende stukjes gespreid worden. En ik heb geprobeerd om met links en tags verbanden te leggen (ook dit lijkt niet zo makkelijk als het op het eerste gezicht lijkt, maar ook daarover later meer).

8. Met foto’s

Ik vind niet dat een normaal papieren boek nood heeft aan illustraties. Maar elk medium heeft zijn eigen wetten. Vandaar ben ik erg blij dat Evi er ook een beetje een project van heeft gemaakt met haar prachtige park-en-konijnen-foto’s.

9. Op WordPress

Deze blog en Konijntjes in het Park draaien op wordpress.com. Het heeft nog geen uur geduurd om een min of meer bruikbare versie online te krijgen. En het is gratis. Eerst de inhoud, al de rest volgt. Of niet. Maar dan is er tenminste inhoud.

10. Omdat ik graag schrijf

Ik kan honderd schrijvers opnoemen die ik beter vind dan mezelf. Zij worden trouwens ook betaald om boeken te schrijven en ik niet. Ik schrijf gewoon graag. Of het goed is, dat laat ik aan anderen over om te beoordelen. En als je zegt dat je graag schrijft, dan moet je het ook gewoon doen. Schrijven, in welke vorm dan ook.

Konijntjes in het Park is een geweldig verhaal over liefde, verraad, de maatschappij in het algemeen en konijntjes in het bijzonder! Lees hier het eerste hoofdstuk!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Ik schrijf U leest, Konijn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 10 Redenen waarom ik over Konijntjes schrijf

  1. Pingback: Een jaar konijntjes | Dodo's in het wild

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s