Mijn vijf helden

Op de Vlaamse feestdag was er een korte maar hevige brand op het gelijkvloers van ons appartementsgebouw. Mijn vijf helden van die bewogen dag:

5. E.

Het leven hangt aan elkaar met toevalligheden. De brand ontstond rond één uur. Dan is  MijnLieveling normaal gezien altijd thuis. Maar niet de elfde juli. Want de lunchafspraak van een dag eerder, was verplaatst naar de Vlaamse feestdag. E. had een dagje vrij. En zo was MijnEngel niet thuis toen het gelijkvloerse appartement in lichterlaaie stond.

4. MijnEngel

In plaats daarvan stond MijnEngel aan de voordeur op het moment dat de bewoners de brand niet meer zelf konden blussen. Zij belde de brandweer. Ze riep van brand en drukte op alle bellen.

Dan besefte ze dat de kat nog boven zat. Maar de rook hing al in de traphal. Ze bedacht helemaal zelf dat het als zwangere vrouw misschien geen goed idee was om naar boven te gaan.

3. De brandweer

Terwijl we vanachter de nadarhekken toekeken hoe een tiental brandweerlui met stoere bijlen en helmen het gebouw binnengingen, groeide mijn respect voor hen. Zij moeten naar binnen waar iedereen anders zo snel mogelijk naar buiten moet. Zonder goed te weten wat hen te wachten staat. Zelfs met alle veiligheidsvoorschriften en nieuwe technologie blijft het een aartsgevaarlijke job.

2. De politie

En de politie, die was fantastisch. Er is blijkbaar een groot verschil tussen de onnozelaar die je een boete uitschrijft omdat je te snel rijdt/verkeerd parkeert en een echte agent die met mededogen zijn taak uitvoert. Zes uur lang mocht er niemand in de buurt van het gebouw komen. Zes uur lang waren ze aanspreekbaar en hielden ons zo goed en zo kwaad op de hoogte van wat er allemaal gebeurde. Met medeleven en respect voor onze zorgen.

1. Mr. Bingley

Maar de echte held van de brand was de kat. Om zeven uur ‘s avonds mocht ik met een politieagent naar boven om enkele spullen op te pikken. En vooral om op zoek te gaan naar de vermiste Mr. Bingley.

En wie zat er onder de zetel en keek me met zijn blinkende kattenogen aan alsof hij net een dutje had gedaan? MijnEngel had zich een hele namiddag zorgen gemaakt, maar meneer liep enkele uren later nieuwsgierig rond alsof er niets gebeurd was. Onverstoorbaar beestje. Sindsdien een tikkeltje meer aanhankelijk, maar dat nemen we er graag bij.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Ik schrijf U leest en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Mijn vijf helden

  1. katrien zegt:

    vind ik leuk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s