Wat ik nog wil doen voor ik sterf

Anne, Jan en dan Sarah hebben zich doelen gesteld. Ik ook. Dit zijn de 10 dingen die ik nog wil doen voor ik sterf:

1. Koeien omduwen

In mijn puberjaren wilden mijn drinkingbuddies en ik een slapende koe omduwen. Ik weet het, het is levensgevaarlijk voor die beesten. Dus nogal dieronvriendelijk. En hoe je zo’n melkfabriek dan omver krijgt weet ik ook niet. Maar om mijn idyllische jeugd in Vochtig Haspengouw te vervolmaken zal ik toch ooit een koe moeten omduwen.*

2. Een serenade brengen voor MijnEngel

Af en toe schrijf ik een gedichtje voor MijnEngel. Daar scoor ik altijd goede punten mee. Maar een serenade, dat heb ik nog niet gepresteerd. We zullen ook eerst moeten verhuizen want we hebben geen balkon. En we wonen op de vierde verdieping. En er rijden veel auto’s door onze straat.

3. Mij nog eens goed aanstellen in het openbaar

Zoals deze jongen

(zeker kijken tot het einde)

4. Een brief naar de koning schrijven

Om te vragen hoe het met hem is en om te vertellen hoe het nu met mij gaat. Want volgens mij krijgt die man alleen maar vervelende brieven van onvriendelijke mensen die hem van alles eisen.

5. Lord of The Rings marathon

De lange extended versies. En het aantal dwergen tellen.

6. Samen met mijn zoon schelden op de scheidsrechter

Later als ik groot ben wil ik kinderen. En liefst een zoon. Ik zal hem leren dat hij ‘arbiter, hebt ge stront in uw ogen’ moet roepen telkens de scheidsrechter onterecht voor buitenspel fluit. Hij zal “douchen douchen” zingen als een tegenstander rood krijgt. Zodat hij, als hij groot is, nog altijd zijn tijd verdoet met dat idiote spel.

7. Het volledige oeuvre van Louis Paul Boon lezen

Deel 13 is onlangs verschenen en knipoogt naar me as we speak van op het rek ongelezen boeken.

8. Echt iets slechts doen

Zo voor één keer maar. Ik doe nooit een vlieg kwaad, een occasionele mug niet nagelaten. Maar één keer, één enkele keer zou ik graag eens iets heel erg asociaals, iets heel erg slechts doen. Het oude vrouwtje ruw aan de kant duwen dat tergend traag de trap opgaat. Met mijn sleutelhanger een streep trekken op een auto die op het voetpad staat. In de brievenbus van de buurman pissen. Een fles whisky stelen uit de Delhaize. Om te voelen hoe het is om iets slechts te doen. Voel je je dan schuldig of raast de adrenaline dan door je hele lijf? En kan je dan niet meer stoppen?

9. Op bedevaart naar Santiago De Compostela.

Ter vergeving van 1, 6 en 8. En 7 stond vroeger zeker en vast op de lijst van verboden boeken.

10.  Een marathon lopen

En als ik dan toch moet sterven, 50 meter na de finish doodvallen. (MijnEngel kijkt me kwaad aan “Jij mag nooit doodgaan. En zeker niet voor ik dood ben. En dat gaat nog heel lang duren.”)

*Voor de beste, meest diervriendelijke oplossing zal ik een pluchen beest in een weide zetten dat ik dan symbolischer wijs omduw.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Ik schrijf U leest en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Wat ik nog wil doen voor ik sterf

  1. Nic zegt:

    Puntje 9 wil ik ook ooit eens doen. Niet uit religieuze overtuiging maar gewoon voor de kick van het kunnen. Maar naar het schijnt moet ge daar wel veel congé voor oppakken als ge het goed wilt doen.

  2. Pingback: Koeien omduwen | Dodo's in het wild

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s