IJsjes eten

Op een bank in het park zitten een jongen en een meisje. Ze eten een ijsje. Het meisje, halflang blond haar en een lief gezichtje, geniet van een hoorntje. De jongen, ook vooraan in de 20, lepelt uit een fluogeel potje. De jongen vertelt een lang verhaal, over een vakantietrip jaren geleden. Hij kreeg elke dag een ijsje en elke dag opnieuw duwde hij met zijn tong het bolletje van het horentje. Sindsdien eet hij enkel nog ijs uit een potje.

Het meisje kan haar blik niet van de jongen afwenden. Haar ogen dwingen de jongen terug te kijken. Het meisje likt van haar roze ijsje. Ze schuift nog wat dichterbij. De jongen lepelt de laatste hap ijs uit zijn fluogele potje. Hij vertelt nog een verhaal, over diezelfde vakantie. ‘s Nachts durfde hij niet meer te slapen omdat zijn twee jaar oudere broer hem had wijsgemaakt dat hij de krabben die ze overdag met een touwtje gevangen hadden, in bed zou zetten.

Wanneer het meisje het ijsje helemaal opgegeten heeft, legt ze haar handen in haar schoot en schuift nog een millimeter dichter. Zijn handen liggen op zijn knie. Het meisje kijkt voor zich uit en strijkt heur haren uit haar gezicht.

De jongen begint een nieuw verhaal over zijn eerste skivakantie en het resulterende  gebroken been. Hij schuift zijn hand drie centimeter; zodat ze op haar knie ligt. Zij legt haar hand bovenop de zijne. Zij kust hem. Het fluogele potje valt van de bank.

Speciaal voor @mathiasbaert, die samen met mij getuige was van bovenstaande scène (en waar ik dan het een en ander bij heb gefantaseerd).

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Ik schrijf U leest en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s