Het Comité ter Bevordering van het Lezen van het Genootschap van het Genot van het Boek

Het Comité ter Bevordering van het Lezen van het Genootschap van het Genot van het Boek (in de volksmond ook wel Het Comité genoemd) roept iedereen op om ook met een leesclub te beginnen. Wij van Het Comité zijn er rotsvast van overtuigd dat deelname aan een dergelijke activiteit zal zorgen voor een succesvollere carrière, een beter seksleven en vermoedelijk meer papier in uw huishouden.

Het Comité heeft de te volgen regelgeving samengevat in tien eenvoudige stappen.

 1. Verzamel uw beste vrienden om u heen. Liefst om een boekenclub mee te beginnen. Maar als uw vrienden liever kaarten, verwijzen wij u graag door naar een lokale kaartvereniging.
 2. Iemand kiest een boek. Het boek mag nog door niemand eerder gelezen zijn (dit om te vermijden dat iedereen zijn favoriete boeken kiest).
 3. Alles wat op de een of andere manier gelezen moet worden komt in aanmerking: romans, gedichten, comics, boodschappenlijstjes, atlassen, enz.
 4. De belangrijkste stap. Alle leden lezen het boek. Het Comité wil benadrukken dat deze stap erg belangrijk is voor het hele proces.
 5. Degene die het boek gekozen heeft kiest de locatie ter bespreking. Wij hebben proefondervindelijk vastgesteld dat het bespreken van het boek best plaats vindt met een volle maag. Een discussie op basis van een brunch of een hoofdgerecht en dessert heeft het meest kans op slagen.
 6. Het bespreken van het boek houdt u best simpel. Geen gedoe met vertelstandpunten en stijlfiguren. Een rondje ‘vond je het boek goed en waarom wel niet’ en u bent vertrokken voor een pittige discussie.
 7. Leden die het boek niet (helemaal) gelezen hebben zijn welkom op de bespreking, maar een gezonde portie hoon zal hun deel zijn.
 8. Op het einde van de bespreking, gaat u terug naar stap twee.
 9. Op het einde van het jaar wordt er een boek van het jaar gekozen. Stemgerechtigd zijn zij die alle boeken gelezen hebben.
 10. Zoek een idioot die een verslagje op een blog zet.
Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Ik lees U leest en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

11 reacties op Het Comité ter Bevordering van het Lezen van het Genootschap van het Genot van het Boek

 1. Stijn zegt:

  Welk boek ligt er momenteel op de leesplank?

 2. Leuk idee, een eigen boekenclub oprichten! Alleen niet zo eenvoudig om leden te werven, vermoed ik.

 3. @detoornigetjiftjaf Wij wisselen altijd af. Degene die het boek kiest, kiest de locatie. En meestal spreken we dan af in een restaurant in de huisstad van de boekenkiezer.

 4. @detoornigetjiftjaf Je ziet, elk argument om er niet mee beginnen, wordt hier vakkundig de grond in geboord 🙂

 5. lies zegt:

  ik heb dat idee al heel erg lang (zo’n 4 à 5 jaar) maar kan er nu eindelijk mee beginnen. nu nog leden zoeken. met hoeveel zijn jullie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s