Gelukkige handdoekdag

Ik weet het, ik ben een dag te laat, maar toch wil ik iedereen nog een happy towel day wensen. En op deze towel+1 dag ben ik tot de vaststelling gekomen dat de Hitchhiker’s Guide to the Galaxy eigenlijk ook gebruikt kan worden als een handleiding vaderschap voor dummies.

Mijn Eerstgeborene is ondertussen dik 5 maanden. We hebben het tot nog toe allemaal overleefd. De moeder, de vader en de zoon zelf. Iedereen heeft nog alle ledematen en voor zover ik kan inschatten, is de psychische schade tot een minimum beperkt gebleven.

Hoe ons dat gelukt is? Ik heb de voornaamste principes uit de Hitchhiker’s Guide op mijn eigen gezin toegepast.

  • DON’T PANIC: De tekst op de cover van hitchhiker’s guide is ook van toepassing in de omgang met kotsende, koorstige babies, moeders met een chronisch slaapgebrek of ingewikkelde babymeubels zonder handleiding.
  • De handdoek: De Hitchhiker’s Guide zegt dat je altijd een handdoek moet meenemen.  Als je met een kleine in de weer bent, gaat het niet om zomaar een handdoek. Het gaat dan over de tetradoek. Ik had er voor de geboorte nog nooit van gehoord, maar ineens zijn ze overal. En je kunt er vanalles mee doen. Uitgespuwde melk of kwijl wegvegen, als slabbetje gebruiken, en godbetert zelfs een baby mee afdrogen. Beste toekomstige vader, ga nooit op reis zonder een tetradoek.
  • 42: Net zoals 42 het antwoord is op De Ultieme Vraag,  zou 42 ook het antwoord kunnen zijn op elke opvoedkundige kwestie. In een apart bedje slapen of tussen de ouders? Wel of geen borstvoeding en hoelang dan en wanneer begin je dan met groentepap of toch eerst fruitpap? Elk probleem zal bediscussieerd worden door een leger van goedbedoelende grootouders, kind-en-gezinconsulenten, collega’s met en zonder kinderen en andere moeders die in plaats van hun kroost op te voeden heelder dagen op online babyfora rondhangen. En ze spreken elkaar allemaal tegen. Dus, beste toekomstige vader, u past best regel 1 toe, legt regel 2 klaar en doet wat u het beste lijkt.
Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Ik heb een mening U leest en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s